Протече чистка в Ел Би Булгарикум. Бяха освободени четирима от ключовите

...
Протече чистка в Ел Би Булгарикум. Бяха освободени четирима от ключовите
Коментари Харесай

Бившият директор на Ел Би Булгарикум: Върнаха порочните практики, протече чистка

Протече чистка в " Ел Би Булгарикум ". Бяха освободени четирима от основните директори - търговски, административен, действен, финансов. Връщат се порочните практики, които нашето управление приключи по време на нашето ръководство - осъществяване на неразбираеми процедури на мрачно за асортимент на снабдители без избрани критерии, без ясна методика за оценка. Това заяви бившият шеф на компанията Владимир Русев в студиото на " Денят ON AIR ".

Компанията е работила с унгарско, полско и румънско мляко преди да поеме новото управление, посочи той.

" Ние прекратихме работата и контракти на компании медиатори. С две компании бяха подписани контракти за 6 милиона литра за 10 месеца на цена 40 стотинки над пазарната. Изградихме аршин. Методите за оценка разделиха на дребни и огромни доставчиците ", изясни Русев.

По думите му, когато не се работи с български млекопроизводители, а с търговци, във компанията медиатор могат да се извършат всевъзможни нередности.

" Порочен е подборът. Избрани са три компании, едната е медиатор, другите две са млекопроизводители. В договорите няма избрана цена. В същия ден се подписват три анекса на една и съща цена. Как е допустимо и млекопроизводител, и търговец да оферират на една цена доставка на мляко? Апелирам към БАБХ да ревизира доставчика, който е търговец, постоянно има подозрение за качеството ", прикани някогашният шеф на " Ел Би Булгарикум " в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него в компанията са върнати старите порочни практики. Русев разяснява и изказванието от шефа на компанията за тенденциозен банкрут.

" Давам няколко обстоятелството. Прекратихме порочните доставки за 2,400 млн. лева Заварихме свръхдоставки на мляко, което докара до свръхпроизводство на секрети артикули. Успяхме да проведем договаряния с най-голямата монголска компания. 1 млн. лева бяха заплатени предплатено за един млековоз, за два товарни автомобила и за два леки автомобила. Ако тези коли бяха пристигнали в точния момент, ние нямаше да употребяваме външни услуги. По времето на предходния изпълнителен шеф превоза от Добрич до Видин са го плащали на 3600 лева, ние го предоговорихме за 3500 лева ", даде образец гостът.

Русев дефинира настоящето финансово положение на  " Ел Би Булгарикум " като устойчиво.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР